Lochem belooft opnieuw snelle verbetering Detmerskazerne Eefde [update]

0
Water tot aan de enkels in de wijk Detmerskazerna in Eefde (foto: LochemGroen!)

EEFDE/LOCHEM – De problemem in de nieuwe woonwijk rond de Detmerskazerne in Eefde, waaronder flinke wateroverlast, konden langere tijd niet worden aangepakt door… wateroverlast. Dat blijkt uit de reactie van de gemeente Lochem op klachten in de buurt dat, ondanks toezeggingen van ruim een maand geleden, nog niets is gebeurd. Het werk wordt hervat zodra de grond droger is, zo luidt de belofte nog altijd.

Lees HIER een bericht van vorige week over deze kwestie.
[update 15/4] Maandagochtend is alsnog begonnen met grondwerk in de wijk.

De aannemer is in april vorig jaar, in opdracht van de ontwikkelende partijen en de gemeente Lochem en na de oplevering van het grootste deel van de huizen, gestart met het inrichten van de buitenruimte van de nieuwe wijk. Extreme hoeveelheden neerslag zorgden voor wateroverlast. Dat zorgde ervoor dat het werk lange tijd stil lag.

Nieuwsbrief

Volgens een woordvoerder heeft de gemeente dit recent gecommuniceerd via een nieuwsbrief richting bewoners. Hierin werd ook het aanspreekpunt met telefoonnummer vermeld. “Daarnaast heeft wethouder Marja Eggink een gesprek gevoerd met één van de bewoners, hoewel dit over meer ging dan alleen de klachten over wateroverlast en verkeer.

De gemeente meldt dat de werkzaamheden worden opgepakt als het weer echt beter is en de grond droger. Hierbij wordt nog altijd ‘half april’ als geplande afronding genoemd. Dat is het echter al en bewoners lieten zondag weten nog geen actie te hebben waargenomen. Hier kwam afgelopen maandag dus verandering in. Vervelend bijkomstigheid was dat al snel na het begin van de graafwerkzaamheden een leiding werd geraakt.