Phone House failliet; filiaal Lochem buiten schot

0
The Phone House aan de Molenstraat in Lochem

LOCHEM – Belwinkelketen The Phone House heeft dinsdag (14/2) het faillissement aangevraagd. Het filiaal aan de Molenstraat in Lochem is van een franchisenemer en blijft buiten schot. Wat de consequenties zijn van het mogelijke wegvallen van het moederbedrijf blijft voorlopig onduidelijk. Alle filialen zijn voorlopig overigens nog open.

70 winkels
Het faillissement treft voorlopig het hoofdkantoor in Amersfoort, 70 eigen winkels en de eigen webwinkels. Daar werken in totaal zo’n 800 mensen. De door de rechtbank Midden-Nederland aangestelde curatoren onderzoeken de mogelijkheden van een doorstart.

Franchise
De filialen van The Phone House in Lochem, Deventer, Apeldoorn en Twello zijn in handen van dezelfde franchisenemers. In totaal zijn er in den lande 74 winkels in handen van zelfstandige ondernemers. Deze zitten nu in onzekerheid. Als een doorstart van het moederbedrijf uitblijft zijn er zeker consequenties maar die zijn nog onvoorspelbaar.

Holding
De eigenaar is Relevant Holdings, dat de laatste jaren de wind tegen heeft. Het kocht in 2015 naast The Phone House ook het failliete Dixons en MyCom. Dixons bestaat niet meer en MyCom werd verkocht. The Phone House draait al een paar jaar met verlies, zo meldt het Financiële Dagblad vandaag.

The Phone House – Wikipedia

Op 13 februari 2017 werd door Relevant Holdings het faillissement aangevraagd voor The Phone House Netherlands bv, The Phone House Retail bv, en Typhone E-concepts bv. Dit werd op 14 februari uitgesproken door de rechtbank Midden-Nederland. De keten had 144 winkels waaronder 74 franchisehouders die buiten het faillissement vielen.