Langenbaergh Laren gaat verder onder leiding van chef-kok Rik Beumer

0
Vlnr: Annet Potman, Rik Beumer, Theo en Betsie Beuzel. (foto: Anne van TETSKE)

LAREN – ‘t Langenbaergh in Laren sloot eind vorig jaar onverwachts de deuren. Een aderlating voor het dorp, dat eerder al HCR Stegeman definitief verloor. Het plaatselijke ondernemersechtpaar Theo en Betsie Beuzel wilden niet laten gebeuren dat er opnieuw een horecabedrijf verloren zou gaan. In januari kwam het nieuws dat zij het pand hadden overgenomen en dat ze in gesprek waren met een mogelijk uitbater. Inmiddels is duidelijk dat Larenaar Rik Beumer de klus gaat klaren.

De overeenkomst tussen uitbater en exploitant is vorige week getekend. Omdat er nog grondig verbouwd wordt, laat de heropening nog wel even op zich wachten, maar de belofte staat dat het voor de Larense Kermis in september allemaal klaar is. Rik Beumer is verre van onbekend met het horecavak en was vooral actief in de rol van (chef)kok. Eerder al bij ‘t Langenbaergh, maar ook bij gerenommeerde zaken als De Swarte Ruijter op de Holterberg, In Den Kop’ren Smorre in Markelo, ‘t Diekhuus in Terwolde en ook bij Witkamp in Laren stond hij in de keuken.

Lekker Loarns

Hij vertelt dat hij met name bij met name bij De Swarte Ruijter ervaring opdeed met het
combineren van unieke smaken en het prachtig opmaken van gerechten op de borden van de gasten. Zijn opleiding genoot hij bij de Cas Spijkers Academie. Niet onvermeld mag blijven dat hij de afgelopen jaren, onder de naam Lekker Loarns, talloze private diners en
barbecues verzorgde. Hier gaat hij mee door tot de opening van ‘t Langenbaergh.

Over de toekomst van ‘t Langenbaergh zegt hij: “Een gezellige ambiance, prachtig opgemaakte gerechten van hoogwaardige ingrediënten, en natuurlijk een selectie van heerlijke wijnen vergezeld van een passende borrelplank. We serveren zowel lunch als diner, zowel binnen als buiten. De grand café functie blijft behouden, zij het met een
vernieuwde uitstraling. Gasten kunnen rekenen op vriendelijke service, maar er is
geen bar om aan te hangen. Op de eerste etage komt een nieuwe vergaderzaal.”

Informatie

De website www.langenbaergh.nl wordt binnenkort gelanceerd en geïnteresseerden kunnen de ontwikkelingen ook volgen via de sociale mediakanalen als Instagram, Facebook en TikTok. Er komt verder een digitale nieuwsbrief, waarvoor kan worden ingeschreven via de genoemde website.