Boekje over familie Eggink-Wansink met roots in Oolde en Laren

0
De cover van het boek over de familie Eggink-Wansink bron: Frederiek Eggink)

LAREN/UTRECHT – De Utrechtse historica drs. Frederiek Eggink heeft een boekje geschreven en in eigen beheer uitgegeven over de familie Eggink-Wansink, met Oolde als epicentrum. De namen Eggink en Wansink komen in en om Laren nog altijd veelvuldig voor. Herberg ‘t Langenbaergh was het stamhuis van de vader van de schrijfster.

Familiearchief

Het boekje is gebaseerd op een familiearchief (1726-1980). De familie is oorspronkelijk afkomstig is van Erve Eggink in Oolde en ‘t Langenbaergh. Frederiek Eggink deed aanvullend historisch onderzoek en plaatste de familiekroniek in de context van de tijd. Hierdoor is het verhaal ook interessant van lezers die geen rechtstreekse band hebben met de familie(s).

Marken

Zo komen streekgeschiedenis en de markengemeenschappen aan bod. Net als het Saksisch erfrecht en het opstellen van huwelijks- en koopcontracten. Leden van de families Eggink en Wansink speelden lang een voorname rol in de marke, een belangrijk bestuursorgaan in met name de Middeleeuwen.

Foto’s

Ook andere families, als de Ter Meulens, Greves en Van Keppels worden beschreven. Het boekje is rijk geïllustreerd met oude foto’s uit het familiearchief. Dit archief is nu overigens ondergebracht in het Regionaal Archief in Zutphen.

Verkoopadressen

Het boekje, dat deze zomer verscheen, is te koop bij Bistro-rant ‘t Langenbaergh en Supermarkt PLUS Beuzel in Laren. In Lochem is het te koop bij Boekhandel Lovink.
Verder is het mogelijk het boekje rechtstreeks bij de schrijfster te bestellen. Dit kan door 10 euro plus 3,50 euro verzendkosten over te maken op bankrekenign: NL77 RABO
0364297204, ten name van F. Eggink en onder vermelding van ‘boekje Eggink-Wansink’

Meer over Frederiek Eggink is de lezen op de achterkant van het boekje, dat hieronder is te zien.

Achterzijde van het boekje over de familie Eggink-Wansink (bron: Frediek Eggink)