Home Lifestyle Cultuur Kunstveiling Lochemse Kunstfactor in Kapel op ‘t Rijsselt

Kunstveiling Lochemse Kunstfactor in Kapel op ‘t Rijsselt

0
De Kapel op 't Rijsselt in Eefde

EEFDE/LOCHEM – De Stichting Lochemse Kunstfactor houdt op donderdag 21 juni een veiling van schilderijen en beelden. Van elke verkocht werk wordt 40 procent van de opbrengst besteedt aan de kunstreizen die de stichting met enige regelmaat organiseert. 

De veiling wordt gehouden in de Kapel op ‘t Rijsselt in Eefde. Notaris Hulleman brengt bijna 50 werken van 18 kunstenaars onder de hamer. De kunstenaars die hun werk beschikbaar stelden krijgen 60 procent van de opbrengst.

Tijdens de veiling worden de kunstwerken bij opbod verkocht. Er wordt geen opgeld in rekening gebracht en de weken kunnen direct worden meegenomen door de koper. Er is geen gelegenheid tot pinnen op de locatie.

Kunstenaars
Aan de veiling doen de volgende kunstenaars mee: John Ligtenberg, Ludewien Zweerus, Wim Leussink, Nikko Versluis, Henk Zweerus, Anneke Kruse, Henny Ferwerda, Winny Westerdijk, Martin Haas, Rikie Radstake, Marianne Appels, Anton Lefeber, Gerda Pelger, Jacqueline de la Rie, Dick Pasman en Hennie Pasman, Renske Drijsen.

De Kunstfactor heeft inmiddels drie kunstreizen naar musea georganiseerd. Daar kunnen steeds 15 mensen aan deelnemen. De reizen gingen naar het Groninger Museum en een tentoonstelling van Norder Art, naar het Stedelijk Museum in Amsterdam en naar Zwolle en Heino waar zich museum De Fundatie bevindt.

Kunstreizen
De reizen zijn tot nu toe uit eigen middelen en subsidies bekostigd. Via de veiling hoopt de stichting een fonds te vormen zodat elk kwartaal een nieuwe kunstreis kan worden aangeboden. Per keer is een aantal plekken gereserveerd die de reis niet zelf kunnen betalen. Met name hiervoor is extra geld nodig. De Kunstfactor kon en kan de reizen in 2017 en 2018 bekostigen onder andere met behulp van een aantal fondsen: de Stichting Hulpverlening Lochemse Kerken, het Fonds 1819, de Lochemse Rotary en het Hulpfonds de Berkel.

Info
De veiling begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Voorafgaande aan de veiling is er een Kunstwebbijeenkomst, waarin onder meer een aantal kunstenaars van de te veilen werken, korte toelichtingen zullen geven. De Kapel op ‘t Rijsselt is te vinden aan de Mettrayweg 25 in Eefde.

Download HIER de catalogus van de veiling.

Voor informatie over de veiling of de kunstreizen: jacquee.delarie@gmail.com