Kunstcommissie Stadshuus met twee tentoonstellingen tijdens Kunstroute

0
De Kunstcommissie van Het Stadshuus met vlnr Hanneke Gouma, Henk Smits, Finette Bönker en Louis Spoelstra (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Kunstroute staat voor de deur. Zaterdag en beide paasdagen is er kunst te zien op vele locaties in de gemeente. Voor de kunstcommissie van het Stadshuus is het een extra feestelijk moment. Na de verbouwing is de expositieruimte op de 1e etage weer beschikbaar en dient als ‘startpunt’ voor de Kunstroute, waarvoor ook de benedenruimte wordt gebruikt. En in de kerk is de tentoonstelling Licht! voor het laatst te bekijken en daar is ook werk van Lochemse kunstenaars te zien.

Op de 1e etage is de kunstcommissie weer terug in haar vertrouwde ruimte. Hier is de tentoonstelling te zien die de kunstcommissie van het Stadshuus samen met Kunst in Lochem – de organisatie achter de Kunstroute – organiseerde. Het thema is ‘Verwarring’. Hiervoor konden alle leden van Kunst in Lochem een werk inleveren met hun eigen interpretatie van dit thema en van maximaal 50×50 centimeter.

Hele maand

De mensen die niet in staat zijn met Pasen deze tentoonstelling te bekijken, hebben de hele maand april nog de kans om te komen kijken. Het verbouwde Stadshuus is op werkdagen geopend van 8.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond, op zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Licht! is eveneens een activiteit van de kunstcommissie. In de kerk hangen en staan een vijftal lichtontwerpen werken van de Vlaming Sebastiaan Vandeputte. Ze doen denken aan moderne varianten van enorme kroonluchters. Er is echter een groot verschil. De ontwerpen die in de kerk zijn te zien, zijn gemaakt van carbon. Dat maakt dat je ze met één vinger kunt opbeuren. Een andere bijzonderheid is dat ze van één draad carbon zijn gemaakt. Alleen de draden voor de stroomtoevoer is van ander materiaal, maar zo verweven in het ontwerp dat ze niet te traceren zijn.

Kijk voor meer informatie over de Kunstroute op de website kunstinlochem.nl.

Een van de ontwerpen van Sebastiaan Vandeputte in de Gudulakerk (foto: LochemsNieuws)