Kulturhus Laren: ‘Ik vertrek naar… Noorwegen!’

0
Peter en Mieke Onis (eigen foto)

LAREN/LOCHEM – Lochemers Peter en Mieke Onis zijn op vrijdag 10 juni te gast in het Kulturhus ‘t Kruispunt in Laren. Daar vertellen ze over hun ervaringen in Noorwegen. Onder de titel ‘Ik vertrek naar… Noorwegen’ komen vooral de mooie en positieve ervaringen van hun jaren in Noorwegen aan bod, zo luidt de belofte vooraf.

Peter en Mieke Onis vertrokken in 2004, samen met hond Duko, naar hun geliefde Noorwegen om zich er te vestigen. Het land leerden ze kennen via vele vakantie en toen de kinderen volwassen waren geworden waagden ze de stap. Een vastomlijnd beeld van hun hun toekomst daar hadden ze niet. Het stel woont nu alweer enkele jaren in Lochem en ze maakten een boek van hun Noorse periode die ze omschrijven als ‘een mooi avontuur’.

Werk

In een eerdere publicatie op LochemsNieuws is te lezen dat Peter in Noorwegen OnisMedia opzette. In Nederland had hij al jarenlang een soortgelijk bedrijf. Samen met de gemeente waar hij neerstreek opende hij in 2005 een toeristenkantoor aan de rand van een fjord. Terwijl Peter Noorse bedrijven hielp bij reclame en vormgeving, runde Mieke naast haar baan op de plaatselijke basisschool het informatiepunt voor toeristen.

Ondanks het succes keerde het stel terug naar Nederland. Belangrijkste aanleiding was de geboorte van hun eerste kleinkind. Wat blijft zijn de verhalen. Die komen op vrijdag 10 juni uitgebreid aan bod. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Kulturhus ‘t Kruispunt is te vinden aan de Verwoldseweg 1 in Laren, achter de kerk.

Lees ook onze eerdere publicatie over het boek dat Peter en Mieke Onis hebben geschreven.