Kruising Quatre Bras bij Eefde weekend dicht [update]

0
Op deze kruising (Quatre Bras) in de N348 tussen Eefde en Gorssel gebeuren regelmatig ongelukken

EEFDE/GORSSEL – De kruising van de Quatre Brasweg, Flierderweg en Zutphenseweg (N348) tussen Eefde en Gorssel is afgesloten voor het verkeer van vrijdag 30 oktober 20.00 uur tot maandag 2 november 6.00 uur. De inrichting van de kruising wordt aangepast. Er komen twee middengeleiders en de provincie maakt ruimte tussen het fietspad en de kruising.

[update] In de kop boven dit bericht werd aanvankelijk gemeld dat het om ‘komend weekend’ zou gaan. Dit is uiteraard niet correct. Het gaat om een weekend later.

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden nog wel passeren. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N339 (Epse-Laren) en de N826 (Laren-Eefde).

Middengeleiders

De Provincie Gelderland heeft samen met gemeente Lochem en omwonenden naar een oplossing gezocht voor de onveilige kruising. De Zutphenseweg krijgt bij de kruising twee middengeleiders, kleine ophogingen die voorkomen dat auto’s over de andere weghelft rijden. Er komt er één aan de kant van Gorssel en één aan de kant van Eefde.

Oversteek fietsers

De middengeleider aan de kant van Eefde krijgt een opstelplaats voor fietsers. Zo kunnen fietsers veilig en in twee keer oversteken van de Quatre Brasweg naar de Flierderweg en andersom. Daarnaast wordt het fietspad aan de kant van de Fliederweg uitgebogen. Dit fietspad komt vrij te liggen van het kruispunt, hierdoor valt het fietspad beter op. Ter hoogte van de kruising krijgt het fietspad bovendien rood asfalt.

Meer informatie staat op https://www.gelderland.nl/N348-Eefde-A1-kruising-Quatre-Bras.

Verminderen van overlast

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. Provincie Gelderland verzoekt iedereen om zich aan de omleidingsroutes te houden in het belang van de veiligheid en het milieu.