Kruising Nieuwstad-Zuiderbleek vanaf 6 maart 2 weken dicht

2
Kaart van de afsluiting van de oversteek Oosterbleek-Zuiderbleek. (bron: gemeente Lochem)

LOCHEM – De kruising Nieuwstad-Zuiderbleek wordt aangepakt om scholieren na de zomer veilig te laten oversteken. Vanaf maandag 6 maart is de kruising 2 weken dicht. Het verkeer wordt omgeleid. 

De ingreep is nodig om kinderen die vanaf augustus naar de nieuwe school De Garve aan de Burgemeester Leenstraat gaan, veilig te laten oversteken. Verderop op de Nieuwstad, nabij de Barchemseweg, wordt een zebra aangelegd.

Het (langzame) verkeer dat oversteekt van de Zuiderbleek naar de Oosterbleek en andersom krijgt voorrang. De straat wordt verhoogd met drempels en een afwijkende kleur. Op de verhoging komt een zebrapad en er wordt een 30-kilometerzone ingesteld.

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 6 maart 7.00 uur tot en met vrijdag 17 maart 17.00 uur. Voetgangers kunnen de kruising gewoon passeren. Al het andere verkeer wordt omgeleid. De omliggende straten zijn niet berekend op veel verkeer, daarom is er een omleiding ingesteld.

Gedurende de werkzaamheden moet de Nieuwstad afgesloten worden. Het verkeer uit de richting Barchem wordt daarom omgeleid via de Zutphenseweg. Het overige verkeer dat uit de richtingen Zutphen en Goor komt kan de gebruikelijke route via de Rondweg, Kwinkweerd en Stationsweg volgen.

De direct aanwonenden, scholen en de LOV zijn geïnformeerd.

kaartje omleiding afsluiting Nieuwstad (pdf)

2 REACTIES

  1. De “bron” van de tekening is niet “gemeente Lochem”. Ze hebben het kaartje schaamteloos van Google Maps gekopieerd. Het is dan ook verre van accuraat. Heeft de gemeente geen betere kaarten van haar eigen grondgebied?

    • Met respect, er staat niet dat de gemeente de bron van het kaartje is. Het bestand – dus het kaartje van Google Maps (dat vrij gebruikt mag worden) én de daarop aangebrachte tekening – is ons aangeleverd door de gemeente. De bron voor LochemsNieuws is dus de gemeente Lochem. Wat de bron van de gemeente is, is in dezen niet relevant. Waarom de tekening niet accuraat is ontgaat ons. Het gaat om het gebied dat gesloten wordt voor het verkeer, niet om een tekening van de te verrichten werkzaamheden. Vriendelijke groet, redactie LochemsNieuws

Comments are closed.