Kruidentuin en Oude Begraafplaats doen mee aan NLdoet

0
Kruidentuin De Bleike aan de Westerbleek (foto: Historisch Genootschap Lochem, Laren, Barchem)

LOCHEM – Wie de handen uit de mouwen wil steken voor een goed doel kan zich op vrijdag 15 maart uitleven in kruidentuin De Bleike en op de Oude Begraafplaats. In het kader van NLdoet zijn die dag allerlei klussen gepland. Extra hulp hiervoor is meer dan welkom.

Met het voorjaar op komst is er van alles te doen in de kruidentuin aan Westerbleek. Het laatste blad weghalen, onkruid verwijderen – met name op de paden -, compostbakken legen en uitbrengen, bakken omscheppen, en de tuin verder voorjaars klaar maken. Het insectenhotel moet een andere plek krijgen, wat snoeiwerk en het hier en daar egaliseren van het grasveld. Pad en struiken worden weer voorzien van een verse laag schors. Werk voldoende kortom.

Binnen in het bleekhuisje ligt ook werk te wachten in de vorm van nieuwe verlichting ophangen en aansluiten. En het huisje moet uitgeveegd en opgeruimd worden. Wie zin heeft om te komen helpen kan contact opnemen met Lise Roodbol, via mail:
kruidentuin@hglochem.nl. Het werken zal tussen 10.00 en 15.00 uur gebeuren en voor de inwendige mens wordt gezorgd.

Oude Begraafplaats

Ook op de begraafplaats is alle hulp welkom. Ook hier moet het voorjaar worden verwelkomd. Dat betekent in dit geval onder meer blad ruimen. Verder moet een aantal kuilen worden geëgaliseerd en waar nodig opnieuw ingezaaid. Nieuw grind is aanwezig om bij een aantal graven de karakteristieke grindbedden te verschonen. Dit betekent het oude eruit en het nieuwe erin.

Wie zich hiervoor wil inzetten, kan contact opnemen met Tine Kampen, via: begraafplaats@hglochem.nl. Hier wordt gewerkt van 10.00 tot 16.00 uur. Voor lunch en wat te drinken wordt gezorgd. Wie hierboven nog geen passende klus heeft gezien, maar toch graag iets wil doen kan contact open via de genoemde mailadressen, want er is veel mogelijk en alle hulp is welkom.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Algemene informatie over deze landelijke actie is te vinden via nldoet.nl.