Reudinkbrug vanaf donderdag tot eind juli dicht

0
De Reudinkbrug (of: Hoevenbrug) wordt vervangen en is dus enkele maanden niet beschikbaar voor het verkeer (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – De Reudinkbrug over de Berkel – die de Graaf Ottoweg verbindt met de Goorseweg – gaat op donderdag (15 februari) dicht voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen nog tot begin maart nog wel gebruik maken van de brug. Eerst maken de nutsbedrijven hun werk af en dan begint de sloop van de verzwakte brug. De verwachting is dat de nieuwe brug eind juli in gebruik kan worden genomen. Het werk begint iets eerder dan aanvankelijk was gepland.

De afgelopen weken was steeds één rijstrook dicht en kon alleen het uitgaande verkeer gebruik maken van de brug. Wethouder Ria Leliveld van mobiliteit: “De situatie zoals die nu is levert steeds meer vraagtekens op bij verkeersdeelnemers. Dit komt doordat het werkgebied van de aannemers op de Graaf Ottowegbijt steeds anders is. Om duidelijkheid en veiligheid te bieden aan iedereen, sluiten wij vanaf 15 februari de brug af voor auto’s en motoren. (Brom)fietsers en voetgangers hebben nog toegang tot de brug totdat de sloop begint.”

Leidingen

De nutsbedrijven zijn al enkele weken bezig met het verleggen en verduurzamen van kabels en leidingen. Het gaat om werk van Liander, KPN en Vitens. De kabels en leidingen die aan de brug waren bevestigd lopen voortaan onder de Berkel door. Ze moeten nog worden aangesloten op het bestaande netwerk. De start van de sloop van de Reudinkbrug staat begin maart gepland. Voor die tijd moeten er nog twee klussen worden geklaard: Het verleggen van de waterleiding onder de Graaf Ottoweg door en het verwijderen van oude kabels en leidingen onder de brug.

Sloop en nieuwbouw

Het sloopwerk wordt uitgevoerd door aannemer Van Heteren. Hetzelfde bedrijf bouwt ook de nieuwe brug. Bouwhekken schermen de komende maanden de omgeving van de Reudinkbrug – die officieel Hoevenbrug heet – af. De rotonde aan de zuidzijde van de brug blijft gewoon in gebruik. Voetgangers en fietsers vanaf begin maart omgeleid via de stuw in de Berkel – in de volksmond: Kerkdiekske – en de Hanzeweg. De omleiding voor gemobiliseerd verkeer gaat vanaf donderdag 15 februari via de Kwinkweerd.

Als de burg – naar verwachting – eind juli kan worden geopend, kan ook het zwaardere verkeer, met als bestemming binnenstad, er weer gebruik van maken. Dit verkeer wordt nu nog ongeleid via de Larenseweg en Tramstraat.