Kors Group Lochem failliet

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De Kors Group uit Lochem is failliet. De Rechtbank Gelderland heeft het faillissement dinsdag uitgesproken. Onder de groep vallen Kors NV en Kors Fakoplast NV. Ook het gelieerde bedrijf September 45 NV is failliet verklaard.

Over de achtergronden van het bankroet is nog niets bekend. Of er een doorstart inzit is ook niet duidelijk. De aangestelde curator, mr. A.A. Dooijeweerd uit Zutphen, was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Kors is een familiebedrijf dat sinds 1945 bestaat. Het is actief in de kunststofbewerking. Er werden onder meer veel onderdelen voor transportbanden in de voedingsmiddelen en drankenindustrie gemaakt.

Op de eigen website omschrijft Kors het zo:
‘Kors bewerkt kunststof op twee manieren: verspanend en door te spuitgieten… In 1945 begon de eerste generatie Kors als handelsbedrijf in textielmachines, maar al sinds de jaren zestig verspanen en assembleren wij technische kunststoffen. Begin jaren tachtig is het spuitgieten bij Fakoplast begonnen, wat later aan Kors is toegevoegd. Sinds 2001 hebben wij daar ook engineering en projectmanagement voor de bottel- en interne verpakkingsindustrie aan toegevoegd. Zij denken bijvoorbeeld snelwisselsystemen voor u uit waarmee u tijd bespaart.

Aalsvoort
Het bedrijfspand staat op bedrijventerrein Aalsvoort. Hoeveel mensen er momenteel nog werkten is onduidelijk. Het moet ergens tussen de 11 en 50 medewerkers liggen, zo blijkt uit openbare gegevens.

Voor zover bekend is de familie Kors nog altijd eigenaar. Michaël Kors heeft het management in maart 2017 overgedragen aan opvolger Stephan Toxopeüs.

Hieronder de gegevens uit het insolventieregister die woensdag zijn gepubliceerd:

Handelend onder de naam

September 45 N.V.KvK-nummer: 08035713Vestigingsadres: Aalsvoort 5 7241MA LochemCorrespondentieadres: Postbus 11 7240AA Lochem

Kors GroupKvK-nummer: 08035713Vestigingsadres: Aalsvoort 5 7241MA LochemCorrespondentieadres: Postbus 11 7240AA Lochem

Curator

Mr. A.A. Dooijeweerd Postbus 340 7200AH Zutphen

Rechtbank Gelderland