Stank in ‘kleine Garve’ snel aangepakt

0
De omgeving van het scholencomplex de Garve (bron: Google Earth / bewerking: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het gebouw achter het nieuwe schoolgebouw aan de Burgemeester Leenstraat, dat ook wel de ‘kleine Garve’ wordt genoemd heeft al maanden last van stank. Inmiddels is slechts duidelijk dat er water onder de vloer staat. Waar het vandaan komt wordt onderzocht. Wethouder Henk van Zeijts sprak maandagavond de hoop uit dat het probleem nog deze week wordt verholpen.

De PvdA stelde vragen over de kwestie. De fractie had vernomen dat de stank mogelijk werd veroorzaakt door rioolwater en wilde weten hoe het zit met gezondsheidsrisico’s. Volgende de wethouder is echter vast komen te staan dat er geen sprake is van rioolwater. Het vermoeden bestaat dat het gaat om lekkende waterleiding of lekkage in de afvoer van hemelwater.

Brak water
De laag water in de kruipruimte van het pand is brak. De ruikt niet fris maar gevaar voor de volksgezondheid is er niet, altijd de wethouder. Het ventilatiesysteem maakt overuren om de lucht te verversen. Dit leidde afgelopen weekend overigens al tot een klacht van een buurvrouw over lawaai van de installatie.

Snel herstel
In het gebouw krijgen de groepen 1 en 2 van de Prop- en Prins Hendrikschool les. Verder maken een kinderopvang, Lonely Lochem en het Kinderknooppunt gebruik van het pand. De stank van de afgelopen tijd is hangt vooral in centrale ruimte vertelde Van Zeijts. Als de oorzaak definitief is vastgesteld, wordt de schade onmiddellijk hersteld zo beloofde hij de PvdA.