Kindermonitor Noord- en Oost-Gelderland van start

0
(bron: GGD NOG)

LOCHEM/GORSSEL – Zo’n 30.000 ouders in de regio Noord- en Oost-Gelderland ontvangen deze week een brief waardoor ze worden uitgenodigd aan de Kindermonitor van de regionale GGD in samenwerking met regionale instellingen voor jeugdgezondheidszorg, waaronder Yunio.

De monitor gaat op zoek naar de antwoorden op vragen als: Hoeveel slapen kinderen? Bewegen ze regelmatig? Heeft de coronapandemie effect op hun welzijn? Welke vragen hebben ouders over de gezondheid of opvoeding van hun kind? De deelname is vrijwillig en anoniem.

Thema’s

De vragenlijst gaat over verschillende thema’s, waaronder voeding, bewegen, weerbaarheid, slapen en het gebruik van (sociale) media. Maar ook de opvoeding komt aan bod. Hebben ouders zorgen over de opvoeding of ontwikkeling van hun kind? Hebben zij behoefte aan hulp hierbij? Ouders beantwoorden niet alleen vragen, maar kunnen ook direct meer informatie over een aantal thema’s krijgen.

Resultaten

De resultaten van de Kindermonitor 2021 zijn in het voorjaar van 2022 bekend. Met die resultaten kunnen de gemeenten hun jeugd(gezondheids-)beleid en activiteiten beter laten aansluiten bij de behoeften en vragen van ouders en kinderen. Ook GGD NOG, het CJG en de organisaties voor jeugdgezondheidszorg kunnen hierdoor de hulp aan ouders en kinderen verbeteren.

Meer informatie
Meer informatie over de Kindermonitor is te vinden op Kindermonitor 2021 | GGD NOG.