Keidagenweer: voorspellingen worden steeds beter

0
Terrassenweer tijdens de Keidagen? Voor een deel van de dagen ziet het er goed uit. Rob Korenblek en zijn team van de Babbelaer zijn er in ieder geval klaar voor. Er werd dit jaar veel aandacht besteed aan de aankleding van het terras (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De weersvoorspellingen voor de Keidagen worden met de dag beter. Alleen de Nacht van Lochem wordt qua temperatuur mogelijk wat afzien bij 3 á 4 graden. Verder wordt het van woensdag tot en met vrijdag overdag zo’n 18 graden. En in het weekeinde schiet het kwik omhoog naar 23 graden op zaterdag en misschien wel 27 graden op zondag.

[UPDATE, dinsdag] De voorspellingen van WetterOnline zijn bijgesteld en zien er nu nog beter uit dan in dit bericht van maandag. De temperaturen voor donderdag en vrijdag zijn verhoogd naar 20 en 21 graden en de voor donderdag voorspelde regen is geschrapt. Zondag kan het nu 29 graden worden. Slechter nieuws is dat de Nacht van Lochem nog een graadje kouder dreigt te worden: 2 graden, met kans op vorst aan de grond

Nog maar een paar dagen geleden voorspelden de meteorologen nog temperaturen van 13 á 14 graden en nogal wat regen voor met name donderdag en vrijdag. Daar komen ze langzaam ook grotendeels van terug. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag kan er een spatje vallen maar dat is vermoedelijk niet meer dan 1 millimeter.

Hemelvaart

En ook donderdag gaat het zeker overdag vermoedelijk erg meevallen met de nattigheid. Voor de middag staat eveneens minder dan een millimeter op papier. Dat is goed nieuws voor het straattheater in het centrum. Bezoekers van het Normaal- concert in Barchem krijgen donderdagavond mogelijk wat meer regen te verwerken (2-5 mm).

Warm weekend

De zon krijgen we op donderdag waarschijnlijk niet te zien. Op vrijdag blijft het droog maar schijnt de zon nog maar mondjesmaat. Het weekend, en de dagen daarna, worden zonovergoten. En dat lijkt zo te blijven tot en met Pinksteren. Volgende week kunnen we zelfs de 30 graden halen, maar dat moeten dan op donderdagavond bekopen met wat regen en onweer. De dagen daarna blijft het een aangename 25 graden, met opnieuw veel zon.

LochemsNieuws gebruikt de weergegevens van het Duitse Wetteronline.de. De ervaring leert dat deze weerdienst voor Oost-Nederland vaak betere voorspellingen heeft dan het KNMI.