Jos Israel opnieuw lijsttrekker PvdA Lochem

0
PvdA-lijsttrekker Jos Israel op de trap die naar de raadszaal in het gemeentehuis leidt (Foto: PvdA Lochem)

LOCHEM/EPSE – Jos Israel uit Epse is opnieuw lijsttrekker voor de PvdA Lochem. De huidige fractievoorzitter trekt de kar richting gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Afgelopen week hebben de leden van de PvdA Lochem hun kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Hierop staan mensen uit diverse kernen van de gemeente en het is een mix van man en vrouw, ervaren en nieuwkomer en met bekende en minder bekende namen.

Ook de nummer 2 op de lijst, Martine Willems-Beijers uit Lochem, zit nu al in de gemeenteraad. Raadslid Ruben Otemann keert niet terug, zo blijkt uit de lijst. Het was zijn persoonlijke keuze om niet terug te keren. Op plaats 3, 4 en 5 staan drie nieuwkomers: Jopke Kruyt (Gorssel), Henk Brouwer (Kring van Dorth) en Eline Schuttinga-van Holland (Lochem). Net als 4 jaar geleden is het ook weer mogelijk om op Joop den Uijl (Almen) te stemmen, voor wie die naam nostalgische gevoelens oproept. Hij moet het dan wel hebben van voorkeurstemmen want hij staat op plek 10 op de lijst. De PvdA heeft momenteel 3 zetels.

“Ik vind het een ontzettende eer dat ik ben gekozen als aanvoerder van deze lijst. Samen gaan we strijdbaar de campagne in, want op 16 maart 2022 valt er echt iets te kiezen”, zegt Jos Israel. Zijn partijgenoten vinden dat hij in de afgelopen 4 jaar heeft laten zien inwoners te betrekken bij plannen die door de gemeente worden gemaakt.

Speerpunt wonen

In een persbericht is te lezen: ‘In de afgelopen jaren heeft Jos zich hard gemaakt voor een belangrijk speerpunt van de PvdA; het bouwen van meer betaalbare woningen, zoals bij de nieuwbouwplannen van de Detmerkazerne in Eefde en bij de Bloemenkamp in Gorssel. Onderwerpen die mensen direct raken zoals het opheffen van buslijn 56, het verhogen van de afvalstoffenheffing, de leefbaarheid van de kernen bewaken door te kijken of een supermarkt in Epse gerealiseerd kan worden, zijn allemaal zaken waar hij bovenop zit.

Duurzaamheid is zijn vakgebied en ook daar draagt hij plannen aan om Lochem meer duurzaam te maken door te pleiten voor isoleren van (huur)woningen zodat de energierekening omlaag kan. Jos is een grote voorstander van energiecoöperaties; dichtbij huis energie opwekken en de opbrengsten daarvan ten goede laten komen aan de leden.’

Lokaal samen

Zelf zegt de lijsttrekker: “Mijn streven is om in een sterk polariserende maatschappij te zorgen dat we lokaal samen de schouders eronder zetten. Zo blijven we een sociale gemeenschap met een groot samenhorigheidsgevoel.”

Kandidatenlijst PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 2022
1. Jos Israel – Epse
2. Martine Willems-Beijers – Lochem
3. Jopke Kruyt – Gorssel
4. Henk Brouwer – Kring van Dorth
5. Eline Schuttinga-van Holland – Lochem
6. Ber van de Bor – Exel
7. Jan Harkink – Laren
8. Jop Gijzel – Lochem
9. Jos Hollander – Barchem
10. Joop den Uijl – Almen
11. Kees Sterrenburg – Lochem
12. Pieter Arts – Lochem
13. Wilma Heesen – Lochem
14. Marian Beuke – Lochem