Geslaagde vogeltentoonstelling Gekleurde Zanger-C.L.W. Noorduijn

0
Jeugdkampioenen van De Gekleurde Zanger-C.L.W. Noorduijn (eigen foto)

LAREN – De Gekleurde Zanger-C.L.W. Noorduijn houdt jaarlijks een nationale vogeltentoonstelling. Afgelopen weekend was een hal van mechanisatiebedrijf Woestenenk in Laren het toneel van de grootste tentoonstelling in deze categorie. Er werden 1448 vogels ingezonden door 119 deelnemers. Die kwamen uit het hele land, maar ook de eigen gemeente was sterk vertegenwoordigd. 

Voorzitter Rick Oudenampsen en de actieve leden van de vereniging waren dagenlang druk met het in goede banen leiden van de tentoonstelling. “De deelnemers brengen de vogels al op dinsdag. Op woensdag zijn de keuringen en als dat achter de rug is moeten de bekers voor de winnaars worden besteld en een catalogus worden samengesteld en gedrukt. Op donderdag wordt de hal verder aangekleed. Dan volgt op vrijdagavond de opening en in het weekend ontvangen we de bezoekers.”

Populair

De tentoonstelling in Laren is populair bij deelnemers uit heel Nederland. “Dat komt omdat bij ons veel deelnemers zijn met veel verschillende vogelsoorten. Dat maakt de concurrentie groot en vogelliefhebbers houden daarvan. Ze kunnen hun krachten zo meten met andere kwekers. Bij kleinere tentoonstellingen staat vaak al bij voorbaat vast wie gaat winnen en dat is dus niet erg spannend”, zo vertelt Oudenampsen.

De deelnemers betalen inschrijfgeld en de vereniging verzorgt zelf de catering. Zodoende blijkt er onder de streep ook nog wat over voor de vereniging zelf. Tijdens de afgelopen coronajaren was dat wat lastiger, want toen mocht er geen publiek komen kijken en waren alleen de deelnemers aanwezig.

Zaterdag vogelmarkt

Op dezelde locatie aan de Verwoldseweg 37 in Laren (Exel) wordt komende zaterdag nog een activiteit van De Gekleurde Zanger-C.L.W. Noorduijn gehouden. Dan is daar namelijk een vogelmarkt. Daar kunnen vogels worden gekocht en verkocht. Wie wil verkopen betaalt een bijdrage aan de organisatie. Kopers mogen gratis naar binnen. De markt wordt gehouden van 12.00 tot 15.00 uur.