Home Nieuws Zorg Jongere die suïcide pleegde kreeg verkeerde zorg in Eefde

Jongere die suïcide pleegde kreeg verkeerde zorg in Eefde

0
De instelling Intermezzo in Eefde (bron: Google Maps)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
EEFDE – Zorginstelling Intermezzo uit Eefde heeft vorig jaar niet de goede zorg geboden aan een minderjarige cliënt, die uiteindelijk een einde maakte aan zijn leven. Die conclusie trekt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in een rapport dat woensdag is verschenen. Intermezzo is onderdeel van Pluyn.

De minderjarige kwam binnen bij de zorginstelling met problemen door een moeilijke gezinssituatie. Daarnaast had de cliënt last van een ernstige chronische ziekte. De jongere verbleef uiteindelijk drie maanden in een gesloten afdeling van de zorginstelling in Eefde.

Onvoldoende kennis

Daar werd niet de goede zorg geboden. Medewerkers waren onvoldoende op de hoogte van de problematiek en hebben het risico op zelfdoding onvoldoende ingeschat. Dit kwam onder meer door organisatorische problemen.

De inspectie hield moederorganisatie al langere tijd in de gaten. Naast dit geval zijn er nog twee andere gevallen van suïcide bij minderjarige cliënten. De zorg is inmiddels op een beter niveau, maar het kan altijd beter, stelt de inspectie.

Intermezzo werkt aan een verbeterplan, en reageerde op haar website kort op het rapport. “We zijn doordrongen van de ernst van de tekortkomingen en onderschrijven de conclusies en aanbevelingen van de Inspectie.”

!

 

Heb jij hulp nodig?

Dan kun je contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 en www.113.nl.