Eind deze maand start snelheidsproef op N348 Eefde-Gorssel

0
Op deze kruising (Quatre Bras) in de N348 tussen Eefde en Gorssel gebeuren regelmatig ongelukken

EEFDE/GORSSEL – Einde september start de al eerder aangekondigde snelheidsproef op de Zutphenseweg (N348) tussen Eefde en Gorssel. Gedurende een half jaar gaat de maximumsnelheid omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. 

Aanmelden voor enquetes
De proef wordt gehouden van de rotonde in de N348/Zutphenseweg bij Eefde tot aan de bebouwde komgrens van Gorssel. De provincie wil van bewoners en weggebruikers vernemen hoe zij de snelheidsverlaging ervaren. Wie gedurende de proefperiode een aantal keren een enquête wil invullen kan zich melden via de website www.gelderland.nl/snelheidsproefeefde.

Vanaf donderdag (6/9) roepen borden langs de weg weggebruikers op om mee te doen met de enquêtes.

Veiligheid
Bewoners en de gemeente Lochem hebben aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op de betrokken weg. De provinciale weg tussen Zutphen en Deventer en de A1 is een zogeheten gebiedsontsluitingsweg met een belangrijke functie voor het regionale verkeer.

Er geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het wegbeeld komt niet overeen met de functie van een gebiedsontsluitingsweg. Er zijn veel erfaansluitingen en dicht op de weg staan (dikke) bomen in wat een ‘obstakelvrije zone’ zou moeten zijn.

Evaluatie
De proef duurt een half jaar. Na afloop van de proefperiode wordt op basis van een evaluatie gekeken hoe de provincie verder gaat met de snelheid op dit deel van de N348.  In oktober houdt de provincie een inloopavond waar informatie wordt verstrekt over de proef en het monitoringsonderzoek.

De proef stopt in het voorjaar van 2019. Daarna beginnen geplande werkzaamheden aan de kruispunten Jodendijk-Scheuterdijk en Quatre Bras (deze links leiden naar meer informatie over de werkzaamheden op de website van de provincie).