Inwoners Eefde houden open-groene-daken-dag

0
Voorbeeld van een groen dak in Eefde (eigen foto)

EEFDE – Vijf huishoudens uit Eefde houden op 18 juni van 10.00 tot 13.00 uur een open-groene-daken-dag. Onder het mom van ‘Kom ’t groene dak op!’ nodigen ze dorpsgenoten uit om een kijkje te komen nemen bij een groen plat dak met sedum, een groen plat dak met sedum en kruiden en een schuin sedum dak. Iedereen is welkom om te komen kijken.

De initiatiefgroep heeft goed nieuws voor iedereen die ook een groen dak wil. Nieuwe aanvragers, die zich binnen een maand melden, krijgen 10 procent korting van leverancier Groendaktotaal en nog een 20 procent korting van de gemeente Lochem. Dat laatste is in het kader van een pilot. Hierbij hoort een potje met geld dat ook op kan raken.

Locaties

De ‘open-daken’ zijn te vinden aan de Jolinkweg 9 (schuin dak), Dr. van de Hoevenlaan 9 (plat dak met sedum). Dr. van de Hoevenlaan 2 (plat dak met sedum en kruiden).

Meteen aanmelden voor de kortingsactie kan via Eenmooiedag@outlook.com.

Voordelen

Groene daken hebben een aantal voordelen. Ze zorgen voor koelte in de zomer en houden meer warmte binnen in de winter. De levensduur van het dak wordt verlengd. En een groen dak trekt bijen en vlinders en levert dus een bijdrage aan de biodiversiteit. Ten slotte levert een groen dak een mooier beeld op.

Sedum, of vetkruid, is een soortvetplantje. Voor toepassing op daken is het ook verkrijgbaar in makkelijker aan te leggen matten.

Poster van de open-groende-daken-dag in Eefde