Introductieavond Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

0
Een mentor helpt mensen de regie over eigen leven te houden (Foto: PR/Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland)

LOCHEM/GORSSEL – Sommige mensen kunnen door ziekte of beperking niet goed zelfstandig beslissen over hun zorg en welzijn. Het gaat hierbij om mensen, jong en oud, met een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie. Het is voor hen lastig om informatie te begrijpen, voor zichzelf op te komen of aan te geven wat zij willen. Een mentor kan dan uitkomst bieden om de regie over het eigen leven te houden.

Er is een grote behoefte aan mensen die een ander willen helpen. Ook Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt nieuwe vrijwilligers die mentor willen worden. De vraag naar betrokken wettelijk vertegenwoordigers neemt toe. Mentorschap is betekenisvol vrijwilligerswerk.

Op maandag 6 februari houdt de Stichting Mentorschap van 19.00 uur tot 20.30 uur een digitale informatieavond. Daar wordt alles verteld over mentorschap, de werkwijze van Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland en er is ruimte om vragen te stellen.

Vrijblijvend aanmelden kan via e-mail: administratie@mentorschapog.nl of telefonisch via: 06 12 33 95 10. Meer informatie is te vinden op: www.mentorschapog.nl