Oktober ‘Maand van de Mentor’; vrijwilligers gezocht

0
Een mentor behartigt de belangen van de cliënt. (foto: Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland)

LOCHEM/GORSSEL – Oktober is de Maand van de Mentor. De Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland vraagt in dat kader aandacht voor het werk van een mentor. Dat betekent: het behartigen van de persoonlijke belangen van een volwassene die hier zelf niet toe in staat is. De stichting is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die deze rol willen vervullen.

De mentor ondersteunt de cliënt bij het nemen van beslissingen over zorg en welzijn. Als mentor heb je regelmatig contact met je cliënt en bouw je een vertrouwensband op. Je kijkt kritisch mee naar de inhoud en uitvoering van het zorgplan. Je bewaakt samen met je cliënt de kwaliteit van zorg.

Mentorschap

Als mentor ga je in jouw regio op vrijwillige basis aan de slag bij de Stichting Mentorschap, die door de kantonrechter is benoemd tot mentor. Je voert het mentorschap uit met mandaat van deze stichting. Samen met de stichting ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van goed mentorschap: een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger kan via de website www.mentorschapog.nl.
Of neem contact op met Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland via info@mentorschapog.nl.