Inloopbijeenkomst plannen Walderpoort, Tramstraat, Larenseweg

0
De Walderpoort (Artist Impression IMOSS, foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Nu de werkzaamheden aan de Julianaweg, Noorderwal en de Molenpoort bijna zijn voltooid komt de realisatie van de Walderpoort en de reconstructie van Tramstraat en Larenseweg naderbij. Op donderdag 9 februari wordt een voorontwerp van de plannen ontvouwd tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.

Lees HIER een eerder bericht over de plannen, met meer details.

Vorige zomer werd ook al zo’n bijeenkomst gehouden. Toen ging het om schetsen van de plannen. Mede aan de hand van door bewoners gemaakte opmerkingen is nu een voorontwerp gemaakt van de nieuwe inrichting. Tijdens de tweede bijeenkomst worden de plannen desgewenst toegelicht en is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten.

Walderpoort

De Walderpoort wordt een meer uitnodigende entree tot de binnenstad en op de Tramstraat en Larenseweg wordt de verkeersveiligheid verhoogd. De werkzaamheden starten komend najaar. Het werk wordt in fases uitgevoerd zodat niet alle wegen tegelijk hoeven worden afgesloten.

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 9 februari van 16.00 tot 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis aan de Hanzeweg 8. De inloop is vrij en aanmelden is niet nodig.

Digitaal

Het voorontwerp staat na 9 februari ook op www.lochem.nl/binnenstadlochem. Via een reactieformulier kan iedereen daar vanaf 10 februari ook digitaal een reactie achterlaten op het voorontwerp. Dit kan tot en met 17 februari. Ook de gemeenteraad spreekt nog over de plannen.