Veel belangstelling inspiratieavond Afrika van TravelXL

0
Er was veel belangstelling voor de inspiratieavond vn TravelXL (foto: TravelXL Lochem)

LOCHEM – Reisbureau TravelXL presenteerde donderdag (19/1) een inspiratieavond rond het thema Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia. Hier bleek veel belangstelling voor te bestaan. Ruim 60 reislustige mensen kwamen erop af. Zij werden door Afrika-specialisten meegenomen via verhalen en eigen ervaringen.

Hieronder gecomprimeerde versies van de informatie die werd gedeeld met de bezoekers:

Zuid-Afrika wordt niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd. Het landschap is prachtig en afwisselend. Zuid-Afrika heeft natuurreservaten met een rijk wild- en vogelbestand en schitterende flora. Maar het land heeft nog veel meer te bieden: Bruisende moderne steden bestaan naast oases van rust. Het schilderachtige wijngebied levert meer dan 300 verschillende soorten wijn. En de historische banden tussen Zuid-Afrika en Nederland zijn onmiskenbaar aanwezig. Het Afrikaans, ontwikkeld uit het Nederlands van de eerste kolonisten, is daar een klinkend voorbeeld van.

Safari

Kenia is van oudsher dé safaribestemming van Afrika en doet deze naam nog steeds eer aan. Kent u de film Out of Africa nog? Grote kuddes wilde dieren in uitgestrekte vlaktes, luxe safaritenten en sfeervolle lodges in koloniale stijl, dat is Kenia!

Tanzania ligt in Oost-Afrika aan de Indische Oceaan. Het land met de prachtige nationale parken, ongerepte natuur en enorme kuddes wild. De authentieke Masai bevolking leeft ook in Tanzania, een semi-nomadenstam met uitbundige versieringen in de oren en veelal gekleed in kenmerkende rode, geblokte omslagdoeken.

Verder kwam werd veel praktische informatie gedeeld over routes, hotspots en cultuur.
Ook de minder bekende regio’s en combinatiereizen kwamen aan bod.

Noorwegen

TravelXL in Lochem organiseert vaker reisinspiratieavonden. De volgende keer komt Noorwegen aan bod. Dit land staat bekend om de prachtige natuur. Ook wordt de beroemde Hurtigruten-cruise tijdens deze avond besproken.

Wie interesse heeft om deze of andere inspiratieavonden bij te wonen, kan contact opnemen met TravelXL in Lochem (0573 255 401). Data worden ook gedeeld via de sociale mediakanalen van TravelXL Lochem. Het team van Travel XL bestaat uit Lidi, Chantal en Merian.

Travel XL Lochem
Nieuwstad 7
7241 DL  Lochem
0573 255401
Kijk ook op: www.levenenwonendesk.nl

Beeld van de Blyde River Canyon in Zuid-Afrika (foto: PR TravelXL/iStock)