Ingrid de Pagter nieuwe wethouder Lochem

0
Wethouder Ingrid de Pagter (foto: CDA)

LOCHEM – Het CDA Lochem draagt Ingrid de Pagter (55) voor als nieuwe wethouder van de gemeente Lochem. Ze volgt hiermee Jan Kottelenberg op die per 7 april burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe wordt. De Pagter komt uit Valburg en heeft carrière gemaakt in de ambulancezorg. Ze moet het jaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 overbruggen.

Van buiten
,,Omdat we als de fractie graag willen voorbereiden op de verkiezingen in 2018, hebben we het bestuur gevraagd op zoek te gaan naar iemand van buiten.”, aldus fractievoorzitter Pieter Bas ter Maat van het CDA.. ,,De aanstelling is voor de periode tot aan de nieuwe gemeenteraad 2018. Dat lijkt kort, maar er liggen nog verschillende uitdagingen voor de nieuwe wethouder te wachten, waaronder de ontwikkelingen rond Het Plein (Participatie).”

Raadslid Overbetuwe
Ingrid de Pagter is momenteel raadslid voor het CDA in de gemeente Overbetuwe en ze heeft een eigen Consultancy bedrijf. Haar CV geeft een indrukwekkend overzicht weer. Ze is als verpleegkundige begonnen, doorgestroomd als leidinggevende, vervolgens manager van de meldkamer Ambulancezorg Gelderland Zuid, gevolgd door Manager Informatie en Communicatietechnologie Ambulancezorg Nederland.

Ervaring 
Sinds 2006 voert De Pagter vanuit haar eigen bedrijf strategische opdrachten uit voor onder andere GHOR Nederland (Grootschalige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) en verschillende veiligheidsregio’s. Zo heeft ze veel ervaring met gemeenschappelijke regelingen.

Talent
Ingrid de Pagter is een talent uit het CDA-netwerk. In 2014 heeft De Pagter in haar afstudeeronderzoek aan de CDA Talent Academie gekeken naar ‘het absorptievermogen van een democratische samenleving’. De kennis en voorbereiding die ze heeft gekregen komen goed van pas tijdens haar politieke werk. Haar instelling is om voor een breed gedragen voorstel te gaan. Ze stap met een frisse blik en veel kennis in de Lochemse politiek.

Valburg
Ingrid de Pagter is gehuwd en heeft twee kinderen. Ze woont in Valburg en de afstand tot Lochem is voor haar geen belemmering. ,,Ik heb ontzettend veel zin om de uitdaging aan te gaan en te kijken waar de verbinding gelegd kan worden.” aldus De Pagter.

Installatie
Naar verwachting wordt Ingrid de Pagter in de Raadsvergadering van 10 april geïnstalleerd als wethouder wanneer de raad zal besluiten over haar benoeming. Ze begint komende week aan een kennismakingsronde, zo laat het CDA weten. De Pagter wordt de tweede vrouw in het Lochemse college.