Jarig Popcorn houdt korendag op 17 juni

0
Popcorn in vol ornaat. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Popkoor Popcorn uit Lochem bestaat 20 jaar. Dat wordt dit jaar gevierd met verschillende activiteiten. De belangrijkste is een korendag op Kleine Markt op zaterdag 17 juni van 15 tot 20 uur.

8 koren
In de beschikbare tijd is ruimte voor optredens van 8 koren. Vier hebben zich al gemeld en Popcorn is zelf nummer 5. De organisatoren zijn er zeker van de dat de overige drie snel zullen volgen. De al aangemelde koren komen uit verschillende kernen in de gemeente. Met dit evenement borduurt Popcorn verder op het vorig jaar gehouden ‘Singing Lochem’.

Radio573 besteedt dinsdagavond (14/3) aandacht aan het jubileum van Popcorn. Een interview en opnames van twee nummers van het koor zijn te horen vanaf ongeveer 21.15 uur in het programma Oud & Nieuw(s). 

2 podia
Op 17 juni zijn twee podia beschikbaar. De tijd – van 15 tot 20 uur – is zo gekozen dat ook het winkelend publiek wordt bereikt. De dag kwam uit de bus rollen omdat de voorkeur uitging naar de zomer en omdat de weekenden om 17 juni heen al andere evenementen kennen. 

Jubileumjaar
De korendag moet het hoogtepunt van het jubileumjaar worden. Op 28 oktober volgt nog een optreden in de voorstelling van de cabaretier Ernest Beuving in de Schouwburg Lochem. Dirigent Tom Grondman van Popcorn schrijft ook arrangementen voor Beurving. Zo is de samenwerking tot stand gekomen. 

Het nieuwe logo van Popcorn (bron: Popcorn)

Gift
Financieel heeft het Lochemse koor een opsteker gekregen in de vorm van een gift van de stichting Fonds 1819. Daarmee worden de onkosten bestreden. Het maakt het ook mogelijk dat deelnemende koren geen bijdrage hoeven te leveren om op te treden tijdens de korendag. Tijdens soortgelijke evenementen in den lande moet vaak worden betaald voor deelname. 

Leden
Popcorn telt momenteel 44 leden. Er is nog behoefte aan bassen en (hoge) sopranen. Het bestuur zou graag een groei zien naar zo’n 60 leden. Ooit bestond het koor uit meer dan 100 zangers en zangeressen. Het ontstaan van meer (pop)koren maakte de spoeling dunner.

 

Nieuw logo
Popcorn heeft heeft een nieuwe logo laten ontwikkelen. Deze prijkt op de poster van de korendag.

de poster van de korendag op 17 juni (bron: Popcorn)