‘Derby Witkampers-Spc Lochem best bezochte match in de regio’

0
Beeld uit de vorige derby. Sportclub Lochem won met 2-1.

LAREN/LOCHEM – Zondag is het weer zo ver: de gemeentelijke derby tussen VV Witkampers uit Laren en Sportclub Lochem staat op de kalender. De wedstrijd trekt meestal tussen 1600 en 1800 bezoekers en is daarmee de best bezochte wedstrijd in de wijde regio.

Beter
Voorzitter Martijn Hoentjen van Witkampers zei afgelopen week in de uitzending ‘Oud & Nieuw(s)’ op Radio573 dat zelfs derby’s uit hogere klassen niet zoveel mensen weten te trekken. ,,Je leest vaak in de krant dat een gemeentelijke derby in Deventer, in de tweede klasse, dik 300 mensen trekt. Dan doen wij het toch een stuk beter.”

‘Reünie’
De preses van de zwart-witten vertelde ook dat de derby weliswaar gepaard gaat een gezonde rivaliteit maar dat buiten de wedstrijd soms veel weg heeft van een reünie. ,,Toeschouwers treffen er familie, oude buren of kennissen weer. Als het eerst fluitsignaal klinkt zijn ze even rivalen maar na afloop is het vooral gezellig, hoe de uitslag ook is”, aldus Hoentjen.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur maar vanaf 12.30 uur is er al van alles te beleven op het Leussinkpark in Laren, waaronder een voorwedstrijd door pupillen van beide clubs.