IJsseljazz met Matt Bianco en Battle Against ALS

0
Mark Reilly van Matt Bianco komt naar IJsseljazz. (FDoor Andrew D. Hurley - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38380364)

GORSSEL – De 11de editie van IJsseljazz staat onder meer in het teken van het gevecht tegen de ziekte ALS. Het slotconcert op zondag 11 september heet dan ook The Battle Against ALS met medewerking van onder andere: Jules Deelder, Hans Dulfer, Benjamin Herman, Bas van Lier en Cyril Directie.

Blues
IJsseljazz 4 ALS wordt zoals gebruikelijk gehouden op 2 podia. Het hoofdpodium staat in de Hoofdstraat en bluespodium op het Nijverheidsplein. Op dat laatste podium is plaats voor jonge honden. Dat stempel past op zowel Leif de Leeuw als de jonge Raaltenaar Tom Veltien. Beiden komen met hun eigen band naar Gorssel.

King of the World. (Foto: PR)
King of the World. (Foto: PR)

King of the World
Het programma op het bluespodium begint om 13.30 uur met een optreden van The Bellymen Bluesband en wordt rond 19.45 uur afgesloten met een concert van King of the World. Dit is de band met de voormalige Cuby-gitarist Erwin Java en met drummer Fokke de Jong (Normaal en De Kast). De band imponeerde onder meer op de eerste editie van Blues Rond de Kerk in Lochem en heeft in korte tijd een uitstekende live-reputatie opgebouwd.

IJsseljazz PosterMatt Bianco
Op het hoofdpodium start het programma zondag met Sugar & Spice, met Lucretia van der Vloot, Eline Gemerts en Bas van Lier. Daarna volgt Wouter Hamel & Band. Rond 17.00 uur is het de beurt aan New Cool Collective. Deze bigband was al eerder te horen en te zien op IJsseljazz. NCC is gespecialiseerd in vurige ritmes en zorgt bijna overal voor een swingend feest. Als gast komt zanger Mark Reilly mee, bekend van de Britse band Matt Bianco, in de jaren ’80 goed voor hits als ‘Who’s Side Are You On’ en ‘More Than I Can Bear’.
Als afsluiting volgt dan rond kwart voor zeven de al genoemde Battle Against Als.

Het festival kent verder nog een foodplein met klein podium en de winkels in Gorssel zijn zondag geopend. Ook het museum voor magisch realistische kunst MORE is die dag open voor het publiek.

Het volledige programma op een rijtje:

Rabobank Podium (Hoofdstraat)
13.30 uur – Sugar & Spice featuring Lucretia van der VlootEline Gemerts & Bas van Lier
15.15 uur – Wouter Hamel & Band
17.00 uur – New Cool Collective featuring Mark Reilly (Matt Bianco)
18.45 uur – THE BATTLE AGAINST ALS
met medewerking van:
Lucretia van der Vloot, Eline Gemerts, Boris van der Lek, Benjamin Herman, Hans Dulfer, Cyril Directie, Erik Kooger, Def P, Jules Deelder, Bas van Lier

Grolsch Podium (Nijverheidsplein)
13.00 uur – The Bellymen Bluesband
15.15 uur – Tom Veltien & Band
17.30 uur – Leif de Leeuw Band
19.45 uur – King of the World