Ideeën gezocht voor binnenstad Lochem [enquête]

2
(foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De binnenstad van Lochem. Bezoekers vinden het meestal prachtig. Als inwoner zie je de schoonheid wellicht wel eens over het hoofd. En je gaat de gebreken zien als je er vaak komt, of zelfs woont. Vooral als je op de details let, gaat het de laatste jaren niet echt de goede kant op (zie de fotogalerij hieronder).

Geef je mening via onze enquête, onderaan dit artikel.

Zo’n tien jaar geleden werden name de Markt en Kleine Markt grondig aangepakt. Nieuwe bestrating, de muurtjes van de Kleine Markt, de afzetting van het parkeergedeelte van de markt en nieuwe bankjes, prullenbakken en fietsenstallingen. In detail ziet dat er nu vaak niet goed meer uit. En de inrichting van de Markt was achteraf toch minder goed.

Verbinding
De Markt vormt niet de gedroomde verbinding tussen de winkelstraten van Lochem. Het nodigt niet uit om dat grote plein over te steken. Zeker als je niet weet wat je aan de ander te kant te wachten staat. De inrichting moet anders en daarbij komen vragen op als: moeten de parkeerplaatsen blijven? Of wellicht maar een paar plaatsen voor kort parkeren ten behoeve van de huisartsenpraktijk? En de keitjes? Moeten die weg of moet er een betere stratenmaker op af worden gestuurd. Of gedeeltelijk behouden en de rest ‘naaldhakkenbestendig’?

Hieronder een fotogalerij met detailfoto’s van de binnenstad waaraan is te zien dat de staat van onderhoud op veel plaatsen te wensen overlaat. De foto’s zijn deels van LochemsNieuws en deels aangeleverd door derden:
Lees verder onder de fotogalerij

Plan
Er wordt momenteel gewerkt aan een plan voor verbetering van de binnenstad. LochemsNieuws is benieuwd naar mening van de Lochemer voor wie de binnenstad bezoekt voor de winkels, de evenementen of gewoon voor een wandeling of een terrasje.

Bij sommige vragen kun je via de optie ‘Anders…’ een eigen antwoord formuleren. De open vragen in deze enquête zijn niet verplicht.

We zullen de resultaten van de onderstaande enquête delen met de planmakers. Uiteraard publiceren we de uitslag ook op deze site.

Deze enquête is gesloten. De uitslag wordt binnenkort bekend gemaakt op deze site.

2 REACTIES

    • Dag Caroline. Bedoel je de uitslag van de enquête over de binnenstad? Die publiceren ergens in de komende week. Dan wordt alles wat deelnemers hebben geschreven voor iedereen zichtbaar. Als je wat anders bedoelt moet je het even toelichten. Groet, Henri Bruntink

Comments are closed.