Horeca hoeft terrashuur 2020 niet te betalen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – Horecaondernemers in de gemeente die hun terras op gemeentegrond hebben staan hoeven de rekening die ze hiervoor ontvingen niet te betalen. Dat hebben B&W besloten om de jaarlijkse huur kwijt te schelden omdat de grootste economische klappen in de horeca zijn gevallen. 

De horecabedrijven moesten in maand dicht. Ze konden in de zomer een beetje goedmaken van het verlies dat ze toen leden omdat buiten meer mensen konden zitten dan binnen. Inmiddels zijn de meeste horecazaken alweer geruime tijd gesloten.

Extra grond

De gemeente heeft voor 2020 in totaal om ongeveer 8.000 euro aan rekeningen verstuurd voor terrassen op gemeentegrond. Aanvullend is dit jaar extra gemeentegrond in gebruik gegeven voor de uitbreiding van een aantal terrassen. De huur hiervoor bedraagt in totaal ongeveer € 1.000.

Tegemoetkoming

Bij het besluit woog mee dat de horeca de terrassen meest coronaproof inrichtte en hygiëneproducten en voorzieningen aanschafte. Dat vergde een investering. Dat rechtvaardigt de tegemoetkoming, aldus het college. Zes ondernemers konden hun terras groter maken dan normaal doordat ze de beschikking kregen over extra gemeentegrond.

Andere sectoren

Voor scheve gezichten hoeft dit volgens B&W niet te leiden. Gewezen worden op bijdragen aan andere sectoren door het kwijtschelden van leges, het niet innen van huur voor dorpshuizen en afspraken over uitstel van betaling.

De betrokken ondernemers ontvangen een creditnota.