Het Historisch Genootschap zoekt nieuwe vrijwilligers

0
Kruidentuin De Bleike aan de Westerbleek (foto: Historische Genootschap)

LOCHEM/LAREN – Het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem (HG) is op zoek naar vrijwilligers. Er zijn een aantal concrete vacatures, maar ook mensen die meer in het algemeen een handje willen helpen zijn welkom. Voor hen wordt altijd een passende plek binnen de organisatie gevonden.

Het Historische Genootschap behartigt de geschiedenis van de stad Lochem en de dorpen Laren en Barchem. Centrale plek is boerderij De Veldmaat aan de Runmolenlaan waar een paar keer week gewerkt wordt. Ook de kruidentuin De Bleike aan de Westerbleek en de Oude Begraafplaats aan de Zutphenseweg behoren tot het HG.

Vacatures

Er is al een grote groep vrijwilligers actief. Toch is het HG voortdurend op zoek naar versterking. Gezocht worden mensen die zich mede willen inzetten om het erfgoed van Lochem te bewaren en voor nu en later beschikbaar te stellen? Er zijn momenteel vacatures voor medewerkers voor de fotogroep. Deze groep is momenteel bezig met een omvangrijke klus. De eigen collectie van 17.000 foto’s wordt overgezet naar het regionaal archief van het Erfgoedcentrum in Zutphen.

Verder wordt gezocht naar een coördinator van het geschiedenis-café dat vier keer per jaar wordt gehouden in het Stadshuus. Ook wordt een ledenadministrateur gezocht, net als een bestuurslid/secretaris. Meer vacatures zijn de vinden op de website van het HG. Wie geen geschikte vacature vindt maar toch vrijwilliger wil worden kan contact opnemen met voorzitter Paul Roodbol, via: voorzitter@hglochem.nl