Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne

0

LAREN – Op zondag 3 november 2019 vindt op de Algemene Begraafplaats de 5e Lichtjesavond Laorne plaats. Tussen 17.00 en 18.30 uur kan iederen die daar behoefte aan heeft overledenen herdenken. Ook mensen die anderen willen bijstaan die iemand hebben verloren zijn welkom.

Er is ruimte voor ontmoeting en stilte. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg krijgen bezoekers een lichtje dat op een graf of op een centraal punt geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er gedenktakken, waar kaartjes – geschreven door de bezoekers – opgehangen kunnen worden.

Gedichten en zang

Op verschillende plaatsen op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Een zangkoortje onder leiding van Ilse van der Velden, brengt toepasselijke liederen ten gehore. Voor alle bezoekers is er gratis koffie of thee.

Vrijwilligers

De Lichtjesavond wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Lichtjesavond Laorne, in samenwerking met een groep van ruim 50 vrijwilligers die verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben.

Donaties

Om de Lichtjesavond financieel rond te krijgen is de stichting afhankelijk van donateurs en sponsoren. Elke vrije gift is van harte welkom via rekeningnummer: NL81
ASNB 0709 2047 28, t.n.v. Y. De Kruijff.

Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws: kijk op de Facebookpagina van de organisatie