Achterhoekse vlag gestolen van buurtparkje Prins Clauslaan

0
De Achterhoekse vlag werd op Burendag (28 september) gehesen in het buurtparkje. Nu is het gestolen (foto: Sandra Bouck)

LOCHEM – Van de door buurtbewoners zelf aangelegde natuurspeel- en ontmoetingsplek aan de Prins Clauslaan is de Achterhoekse vlag gestolen. Het verhaal gaat dat ook andere vlaggen in de buurt zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat de vlag afgelopen zaterdag rond 22.00 uur door onverlaten is meegenomen. Buurtbewoners hebben toen het schijnsel van zaklantaarns gezien.

Meer vlaggen weg

Voorzitter Henk Harmsen van de buurtvereniging Enklo heeft via-via gehoord dat er meer Achterhoekse vlaggen zijn gestolen. Deze vlag is in korte tijd heel populair geworden en veel mensen schaften er eentje aan. Kennelijk zijn er nu ook lieden die ten koste van anderen zo’n ding willen hebben.

De vlag die wapperde op het buurtparkje werd op 28 september gehesen ter gelegenheid van de opening van de door bewoners zelf aangelegde speel- en ontmoetingsplek. De opening viel samen met Burendag.

Oproep

Ook een vlag kwijt? Meld het even via info@lochemsnieuws.nl of in een reactie op dit bericht (op deze site of op Facebook). Meld daarbij in ieder geval de straatnaam.