Haalmansweg volgend jaar vernieuwd; eenrichtingsverkeer opgeheven

0
Op de brug geldt eenrichtingsverkeer (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Haalmansweg wordt in 2019 geheel vernieuwd. Het wegdek wordt vervangen en de brug over de Berkel mag dan weer in beide richtingen worden bereden. Op de voorlopige begroting voor 2019 heeft de gemeente hier 240.000 euro voor gereserveerd. De provincie levert naar verwachting ook een bijdrage.

Verbinding
De weg is een belangrijke verbinding tussen de Larenseweg/Tramstraat en de Hanzeweg. Het belang is toegenomen door de nieuwe Aldi aan de Hanzeweg. Tussen die winkel en de Berkel komen onder de naam ‘Hanzepoort’ 24 woon- en werkkavel die via de Haalmansweg worden ontsloten.

Brug
De brug over de Berkel is in 2016 al compleet vervangen. Tot ergernis van veel Lochemers is toen eenrichtingsverkeer ingesteld. Opmerkingen daarover bereikten ook de gemeente en bovendien wordt geconstateerd dat weggebruikers ondanks het verbod regelmatig van de verkeerde kant de brug oprijden. Als de weg opnieuw is ingericht is er geen belemmering meer om het eenrichtingsverkeer op te heffen.

Geen vrachtverkeer
De nieuwe brug is niet geschikt voor vrachtwagens en die mogen er dan ook geen gebruik van maken. Chauffeurs kunnen de Hanzeweg bereiken via de Stationsweg en vanaf de andere aansluiting op de Larenseweg.