Lions Club steunt Special Olympics team van De Toekomst

0
Het Special Olympics team van De Toekomst, met begeleiders en Lions Club-leden (eigen foto)

LOCHEM – De Lions Club Lochem e.o. hebben de deelname van 9 gehandicapte leden van tafeltennisvereniging De Toekomst aan de Special Olympics financieel mogelijk gemaakt. Woensdagavond was er een kick-off-bijeenkomst in de Jan Wissinkhal.

De Special Olympics staan voor 8, 9, 10 juni op de agenda en worden dit jaar gehouden in de Achterhoek. Woensdag stond in het teken van kennismaking tussen spelers en sponsors. Ook was er de presentatie van een hoodie, die deel uitmaakt van de sportkleding van de spelers).

Hoodie
Na een introductie van Erna Eilers, voorzitster van de gehandicaptenafdeling en Esther Wissink, coördinator van het Special Olympics Team, ontvingen alle spelers de hoodie en iedereen kreeg een persoonlijke aanmoediging van Wiet Burbach, pressident van de Lions. Hij prees De Toekomst met het initiatief om deel te nemen en is er trots op hieraan te kunnen bijdragen.

Activiteiten
De Lions Club zamelde via diverse activiteiten geld en kan daarmee spelers van De
Toekomst ondersteunen. Na het officiële gedeelte daagden de spelers de aanwezige leden van de Lions uit om een potje te tafeltennissen. Voor een aantal viel dat nog niet mee, maar dat verhoogde wel de pret alleen maar.

Zin in
Christa, lid van de groep schuiftafeltennissers nam nog even het woord om te vertellen hoe fijn ze het vindt om deel te nemen. En dat geldt voor het hele team, zo meldt de club in een persbericht: ‘Ze hebben er zin in. Op de Nationale Special Olympics zal iedereen zich van zijn beste kant laten zien om de Lochemse tafeltennisvereniging goed op de kaart te gaan zetten!’

Het programma van de Special Olympics vind je HIER.