GroenLinks-kamerlid Laura Bromet naar de Velhorst

0
(foto: Erwin Beumer/GroenLinks)

LOCHEM – Tweede Kamerlid Laura Bromet van GroenLinks is zaterdag (12 maart) aanwezig bij een themaochtend van de lokale afdeling van haar partij over landschap, biodiversiteit en duurzame landbouw. Deze wordt gehouden op landgoed De Velhorst. 

GroenLinks wil in de gemeente Lochem het landschap en de biodiversiteit versterken en tegelijkertijd boeren de helpende hand bieden als zij willen verduurzamen. n pleit voor een landbouw die meer in balans met de natuur.

Coulisselandschap

GroenLinks Lochem zet zich in voor versterking van het coulisselandschap in de gemeente. Samenwerking met boeren is volgens de partij van belang om de diversiteit van insecten, planten en dieren te versterken. Houtwallen en bloemrijke akkerranden bieden leefgebied aan honderden soorten en vormen levensaders door tussen natuurgebieden en landgoederen. Om deze versterking van het landschap goed vorm te geven stelt GroenLinks een Lochems Groenfonds voor.

“Als natuur en landbouw hand-in-hand gaan kunnen we boeren echt perspectief bieden. Ik ben ervan overtuigd dat dat kan”, aldus lijsttrekker Henk van Zeijts. Zaterdag gaan Laura Bromet en Henk van Zeijts in gesprek over het Lochems Groenfonds en de balans tussen natuur en landbouw.

Velhorst

Op de Velhorst is te zien hoe natuur-inclusieve landbouw in de praktijk werkt. Gespreksgasten zijn onder meer LTO Afdeling Achterhoek-Noord en
Natuurmonumenten. Het gesprek wordt geleid door Paul Hofman, wethouder in de gemeente Bronckhorst.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.15 uur: inloop
10.30 uur: sprekers en debat over natuur en landbouw, en het Lochems Groenfonds
11.30 uur: naar keuze: rondleiding over het bedrijf Vrienden van Velhorst of een natuurwandeling
12.30 afsluiting met kleinigheidje van eigen bodem

Aanmelden

De toegang tot de themaochtend is gratis. Aanmelden is wenselijk. Dit kan bij Erwin Beumer via: erwin_beumer@hotmail.com. GroenLinks verzoekt bezoekers om zoveel mogelijk per fiets te komen.

Adres van Vrienden van Velhorst: Velhorst 3, 7241 TB Lochem.