Glasvezel buitengebied in beslissende fase

0
(bron: pixabay.com)

LOCHEM – De strijd om de gunst van de glasvezelklant in het buitengebied van de gemeente Lochem is in de beslissende fase gekomen. Zeker is al dat Glasvezel Buitenaf de benodigde 50% respons bij lange na niet heeft gehaald. Digitale Stad Lochem staat met nog een dag te gaan op 46%.

Deadlines
Glasvezel Buitenaf van CiF heeft 748 aanmeldingen en dat is slechts 24%. De aanmeldingsperiode eindige donderdag. Digitale Stad heeft volgens de eigen website nu (27 april 12.00u) 1607 aanmeldingen binnen. De deadline is 28 april.

Reclame
Digitale Stad heeft de laatste tijd flink aan de weg getimmerd. Zo stond op de N332 bij Laren dagenlang een zogeheten Tekstkar met de oproep toch vooral ‘ja’ te zeggen tegen aansluiting.

Hoe verder?
Als Digitale Stad de 50% haalt moet overleg plaatsvinden over wat er met de aanmeldingen bij de concurrent gebeurt. De mensen die zich daar meldden moeten de kans krijgen zich alsnog bij de dan enige partij die daadwerkelijk glasvezel gaat aanleggen aan te sluiten. De gemeente Lochem heeft laten weten dit proces zorgvuldig te volgen.