GGD: ‘Succesvolle open inloop vaccineren krijgt vervolg’

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

ZUTPHEN/LICHTENVOORDE – Afgelopen woensdag en donderdag kon iedereen zonder afspraak een coronavaccinatie halen in Borculo en Lichtenvoorde. De GGD Noord- en Oost-Gelderland spreekt van een succes. In Borculo kwamen 92 mensen voor een vaccinatie en in Lichtenvoorde waren er 303 bezoekers. Er komt een nieuwe vrije inloop.

De laagdrempelige mogelijkheid werd onder meer aangegrepen door mensen die door vakantie nog niet waren toegekomen aan het maken van een afspraak. En een 90-jarige vrouw werd door haar buurman gebracht omdat ze het samen over vaccineren hadden gehad. Op beide locaties toonden jongeren echter de meeste interesse voor een vaccinatie zonder afspraak. Ongeveer de helft van het aantal bezoekers zijn geboren in of na 2003. De overige 50% is verspreid over de andere geboortejaren.

Nieuwe kans

Het succes van vrije inloop deed de GGD besluiten om volgende week ook de gelegenheid te bieden in Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen. En ook in Lichtenvoorde kan weer een eerste prik worden gehaald. Van maandag 9 tot en met zondag 15 augustus kan iedereen op de genoemde locaties terecht van 11.00 tot 19.00 uur. In Harderwijk zijn zoveel afspraken gemaakt dat vrije inloop daar niet mogelijk is.

Tweede prik

De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een 2e prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Wie tijdens de vrije inloop een eerste prik haalt maakt ter plaatse een afspraak voor de 2e vaccinatie. De kans bestaat dat dit op een andere locatie moet gebeuren omdat sommige priklocaties deze maand sluiten.

Wie gebruik maakt van de gelegenheid dient een ID-bewijs mee te nemen.