GGD Noord- en Oost-Gelderland start Gezondheidsmeter 2020

0
(Bron: GGD | Bewerking: LochemsNieuws

LOCHEM/GORSSEL – De GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de GGD Gezondheidsmeter 2020 uit. Dit is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen. De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats. Ongeveer 60.000 inwoners in Noord- en Oost-Gelderland ontvingen vorige week een uitnodiging met link naar de vragenlijst per post. Anderen kunnen echter ook meedoen.

De inwoner die per post zijn benaderd zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. In de vragenlijst staan vragen die gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving. 

 

Meedoen

Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD’s te weten komen hoe het met de Nederlanders gaat. Degenen die een brief hebben ontvangen, kunnen via de link in de brief de vragenlijst invullen. Degenen die geen brief hebben gehad, kunnen vanaf vandaag (maandag 21 september) meedoen via de open link naar de vragenlijst op: www.GGDgezondheidsmeter.nl.

Meedoen aan de Gezondheidsmeter is vrijwillig. Gegevens worden anoniem en volgens de regels van de AVG verwerkt.

Landelijk onderzoek

Ook andere GGD’en in Nederland startten deze maand de Gezondheidsmeter. Dit gebeurt op dezelfde wijze. Hierdoor is het mogelijk de resultaten op landelijk niveau te vergelijken. De GGD’en werken hierin samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De resultaten van de GGD Gezondheidsmeter 2020 worden medio juni 2021 bekend gemaakt. Gemeenten gebruiken de cijfers van de Gezondheidsmeter als basis voor hun gezondheidsbeleid. Met de uitkomsten kunnen gemeenten en GGD samen bepalen wat nodig is om de gezondheid van de inwoners te verbeteren. 

Meer informatie 

Meer informatie over de GGD Gezondheidsmeter 2020 is te vinden op de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland: www.ggdnog.nl/Gezondheidsmeter2020.