Geschorste docent Staring College keert niet terug op school [audio]

0
Het Staring College (foto: LokaalGelderland.nl)

(dit bericht is deels afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM – De docent van het Staring College die in opspraak kwam omdat hij porno keek in een huiswerkklas, keert niet terug op school. De man zit kort voor zijn pensioen. Met hem is een regeling getroffen waardoor hij geen les meer hoeft te geven. Met de leerling die de kwestie aan het rollen bracht zijn ‘stevige gesprekken’ gevoerd.

Details over de regeling die is getroffen met de leraar zijn niet gegeven. ‘De betreffende docent beseft dat het incident grote impact heeft en dat hij in de gegeven omstandigheden niet kan terugkeren op school’, zo meldt de schoolleiding. De tijdelijke schorsing van de docent is per direct beëindigd.

Journalist Jesse Sprikkelman van LokaalGelderland.nl in gesprek met bestuurder Nico Woonink. Lees verder onder de audioclip…

In het interview zegt Woonink onder meer dat indringend met de betrokken leerling en zijn ouders is gesproken. Daarbij ligt het accent op leren van de gebeurtenissen.

Mediawijsheid

Vast staat dat het Staring College het onderwerp mediawijsheid in de komende tijd extra aandacht zal geven. Ook zullen de regels omtrent het gebruik van mobiele telefoons opnieuw tegen het licht gehouden worden. Dit alles om te bereiken dat er verantwoord wordt omgegaan met digitale media en niemand nadelige gevolgen ondervindt van het gebruik ervan.

De school is door het voorval nogal in opspraak geraakt, ook door de vele (landelijke) media-aandacht. Woonink hoopt dat ook dat de rust nu weerkeert en dat de focus weer kan liggen op het geven van onderwijs.