Geschonken kunstwerk onthuld op rotonde Zutphenseweg [video]

2
Wethouder Trix van der Linden 'onthulde' het kunstwerk aan de Zutphenseweg. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Wethouder Trix van der Linden heeft donderdagmiddag (1/12) een kunstwerk van de Friese kunstenaar Hein Mader onthult. De 4 meter hoge en in de wind draaiende sculptuur is aan de gemeente geschonken door Hilda Goslings-Nieuw Beerta uit Laren.

Lees verder onder de video…


Kunstenaar

Hein Mader (1925-2011) is geboren in Oostenrijk en kwam in 1960 naar Nederland. De collectie van Mader bestaat uit bijna 400 stukken en wordt beheerd door de ‘Stichting Administratiekantoor Collectie Hein Mader’ in Amsterdam. Het in Lochem geplaatste kunstwerk werd eerder aangekocht door het echtpaar Goslings-Nieuw Beerta en stond sindsdien in de tuin van hun woning in Laren.

Linde
Een linde die op de rontonde groeide is verplaatst naar een locatie in de buurt. Medewerkers van Circulus-Berkel BuitenRuimte hebben – kosteloos – de benodigde werkzaamheden uitgevoerd en het kunstwerk geplaatst.

Hilda Goslings-Nieuw Beerta (met bloemen) is de schenker van het kunstwerk (foto: LochemsNieuws)
Hilda Goslings-Nieuw Beerta (met bloemen) is de schenker van het kunstwerk (foto: LochemsNieuws)

2 REACTIES

  1. Een prachtige boom verruilen voor een roestig stuk ijzer, dat een elitair groepje “kunst” noemt. Je moet maar durven als gemeenteambtenaar die daarover beslist. Waanzin ten top naar mijn mening, maar zoals zo vaak is de bevolking niks gevraagd.

Comments are closed.