Gerust op vakantie met pechhulp via je reisverzekering

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

De zomervakantie staat weer voor de deur. Ga je per auto op weg naar jouw vakantiebestemming? Onderweg kan veel gebeuren. Zorg ervoor dat je bij pech weer op weg geholpen wordt. Pechhulp kun je op verschillende manieren verzekeren, bijvoorbeeld via je reisverzekering.

Dit is een artikel in een serie adviserende berichten over leven, wonen en geld dat LochemsNieuws brengt in samenwerking met de Leven & WonenDesk Lochem. Lees HIER meer over deze samenwerking.

Problemen met je auto kan de vakantie flink verpesten. Zeker als je in het buitenland langs een drukke autoweg tot stilstand komt. Snelle hulp is dan welkom. Bij veel reisverzekeringen kun je aanvullend pechhulp en vervangend vervoer afsluiten. Verzekeraars noemen dit ook wel automobilistenhulp.

Automobilistenhulp voor hulp onderweg
Krijg je pech onderweg naar je vakantiebestemming? Met de automobilistenhulp kun je contact opnemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. Doorgaans wordt de volgende hulp geboden:

  • Indien mogelijk reparatie op locatie.
  • Slepen van de auto naar een garage in de buurt.
  • Vervangend vervoer als de auto niet binnen twee dagen gerepareerd kan worden.
  • Kosten voor het terughalen van de auto naar Nederland.
  • Het bergen, bewaken en stallen van het voertuig na pech.
  • Het arbeidsloon voor reparatie.
  • Overnachtingskosten vanwege het uitvallen van de auto, tot een bepaald maximum.
  • Vervoer van de bestuurder, passagiers en bagage naar Nederland.

De details voor automobilistenhulp verschillen sterk per verzekeraar. Vooral op het gebied van vervangend vervoer en (extra) verblijfkosten lopen de maximale vergoedingen uiteen. Het vergelijken van verzekeringen op deze punten is raadzaam.

Wat valt niet onder automobilistenhulp?
Wanneer je pech hebt vanwege te weinig of de verkeerde brandstof, reken dan niet automatisch op dekking vanuit de reisverzekering. Daarnaast heb je alleen dekking als je pech krijgt in een auto met een Nederlands kenteken. Voor de vakantie gehuurde auto’s vallen standaard buiten de dekking. Controleer ook of vervangend vervoer standaard is inbegrepen, dit is niet altijd het geval. Vaak kun je dit dan wel aanvullend verzekeren. Check in de voorwaarden van jouw reisverzekering hoe het met vervangend vervoerd zit voordat je op pad gaat.

Voorkom dubbele dekking
Pechhulp kun je op verschillende manieren regelen, waar de reisverzekering er één van is. Een alternatief is pechhulp via aanbieders als de ANWB, je autoverzekeraar, autodealer of jouw garage. Voorkom een dubbele dekking en onnodige kosten. Je hebt immers aan één pechhulpdienst genoeg om weer op weg geholpen te worden.

Verschil pechhulp via reisverzekering en andere aanbieders
Bij pechhulpdekking via de reisverzekering heb je alleen dekking als je op reis bent. Een gebruikelijke voorwaarde is dat je één overnachting geboekt moet hebben. Een dagje Zeeland met de auto valt hier dus niet onder. Een dagtripje naar het buitenland is vaak wel gedekt. Bij aanbieders als de ANWB hoef je niet op reis te zijn voor recht op pechhulp. Wel bieden ze verschillende pakketten aan en kun je kiezen voor hulp in je eigen woonplaats en het buitenland. Uiteraard betaal je meer als je de meest uitgebreide dekking kiest. De kosten voor een overnachting zijn niet altijd gedekt als je op reis bent en pech krijgt. Bij
pechhulp via de reisverzekering is dit eerder het geval.

Ben je op zoek naar een reisverzekering met een dekking die past bij jouw (vakantie)plannen? Het Team VerzekeringenDesk van de Leven & WonenDesk zoekt dit graag voor je uit. Ook voor advies voor wie al een reisverzekering heeft en benieuwd is of deze nog voldoet.

Leven & WonenDesk
Nieuwstad 7, Lochem
tel. 0573 255401
Of plan direct een online afspraak op levenenwonendesk.nl
j