De Dijk op 28 juni in Openluchttheater Lochem

0
De Dijk (foto: PR / Openluchttheater Lochem)

LOCHEM – De Dijk is de eerste naam op het jaarprogramma van het Openluchttheater Lochem die is onthuld. De routiniers spelen op vrijdag 28 juni alle hits uit hun inmiddels imposante carrière. De kaarten gaan vanaf medio komende week in de verkoop.

Het is niet de eerste keer dat Huub van der Lubbe en zijn kornuiten Lochem aandoen. De vorige keer is echter al een forse generatie geleden. Op 11 mei 1988 speelde de band tijdens de Keidagen. De band had toen net een hit met ‘Mag Het Licht Uit’. In het voorprogramma speelde toen I’ve Got The Bullits met zangeres Frederique Spigt.

Voorprogramma
Na 31 jaar strijkt De Dijk dus neer in het Openluchttheater. De poorten zwaaien op 28 juni om 19.00 uur open. Tussen 19.30 en 20.15 is er voorprogramma waarvan de naam nog niet bekend is. Na een korte ombouwpauze speelt de hoofdmoot van de avond tot circa 23.00 uur.

Kaartverkoop

De Vrienden van het Openluchttheater zijn inmiddels geïnformeerd en krijgen de gelegenheid om als eerste kaarten te kopen. Alle anderen kunnen vanaf medio komende week kaarten bemachtigen via de VVV en online op de website van het openluchttheater. LochemsNieuws maakt er melding van als de online -kaartverkoop daadwerkelijk is begonnen.

De Dijk (band) – Wikipedia

Eind 1987 ontving de band de Zilveren Harp, de prijs voor veelbelovende Nederlandse artiesten. Met de LP Niemand in de Stad vestigde de Dijk zijn naam doordat er 100.000 van werden verkocht. In 1993 werd de band bekroond met een Gouden Harp, de onderscheiding wegens “grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek”.