Dorique Kerkdijk nieuwe gemeentesecretaris Lochem

0
Dorique Kerkdijk is de nieuwe gemeentesecretaris van Lochem (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – Dorique Kerkdijk (50) is, met ingang van 1 maart, de nieuwe gemeentesecretaris van Lochem. Ze geeft sinds 1 maart 2019 leiding aan de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente. Zij kwam in beeld als interne kandidaat en haar kandidatuur kreeg de steun van management en medewerkers.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Dorique Kerkdijk heeft in onze organisatie als hoofd
Maatschappelijke Ontwikkeling laten zien dat ze de kwaliteiten en competenties bezit om onze organisatie vooruit te helpen. Voor alles willen we er voor onze inwoners zijn. Het college van B&W heeft er alle vertrouwen in dat we in Dorique een gemeentesecretaris hebben gevonden die aan die ontwikkeling blijft bouwen.”

Bouwen

Als gemeentesecretaris is Dorique Kerkdijk de eerste adviseur van burgemeester en wethouders en geeft zij de leiding aan de ambtelijke organisatie. Zelf geeft ze aan ernaar uit te kijken om, vanuit haar nieuwe rol, met de organisatie te bouwen aan oplossingen voor de maatschappelijke opgaven in de Lochemse samenleving. En om daarin de samenwerking te zoeken met partners uit zowel de Cleantech Regio en de regio Achterhoek.

Opvolging

Dorique Kerkdijk volgt Renger Starke op, die per 1 maart stopt als gemeentesecretaris. Hij zette zich 25 jaar lang in voor de gemeente Lochem, in verschillende functies.