Gemeente vergoedt kosten voor controle coronatoegangsbewijs

0
(bron: coronacheck.nl)

LOCHEM/GORSSEL – Ondernemers, verenigingen of beheerders van locaties waar bezoekers gecontroleerd moeten worden op het coronatoegangsbewijs en daar kosten voor moeten maken, kunnen een vergoeding aanvragen bij de gemeente Lochem. Dit kan volgende week maandag tot en met donderdag (13-16 december). De gemeente heeft hiervoor 90.000 euro beschikbaar.

Op=op

Dit bedrag komt van het Rijk. De gemeente zorgt ervoor dat dit lokaal wordt verdeeld. De aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld en daarbij geldt op=op. De gemeente informeert vanaf woensdag zoveel mogelijk bedrijven en verenigingen via een persoonlijke mail. Verder wordt op de regeling gewezen via de media, de gemeentelijke websites en sociale media. De gemeente beschikt niet over mailadressen van alle locaties die mogelijk in aanmerking komen en doet een beroep op de mond-tot-mond-reclame.

Aanvragen vanaf maandag

Het aanvraagformulier is vanaf maandag (13/12) te vinden op:
www.lochem.nl/bijdrage-ctb. Via de link is nu al informatie te vinden over de regeling, zoals de voorwaarden. Hieruit blijkt dat onder meer extra personeelskosten, vergoedingen voor vrijwilligers en kosten voor materiaal in aanmerking komen voor vergoeding tot 1000 euro. Wie meer kosten maakt moet deze verantwoorden via bijvoorbeeld facturen, bankafschriften en loonstroken.