Zomerfeest op Kleine Markt houdt het lokaal

0

LOCHEM – Tijdens het Zomerfeest, dat op zaterdag 25 augustus op de Kleine Markt in Lochem wordt gehouden, ligt het accent op eten, drinken en muziek. Dit keer zijn veel plaatselijke (horeca)bedrijven betrokken bij het feest.

Het Zomerfeest werd vorig jaar voor het eerst gehouden door de organisatie Living Lochem. De Kleine Markt bleek toen een prima locatie en door een nauwere samenwerking met de horeca op het plein wordt dat nog beter. Het plein wordt één groot gezamenlijk terras. De restaurants bieden de bezoekers bovendien een betaalbare ‘daghap’ zodat het aantrekkelijk is om langere tijd te blijven hangen.

Wijnbar
Verder zijn er net als vorig jaar stands waar onder meer oesters, burgers en verse sappen worden aangeboden. Ook de bar met speciaalbieren van de tap keert terug. Voor liefhebbers van wijn is er een wijnbar. ,,Daar zijn ook meer exclusieve wijnen voor de echte liefhebber te krijgen”, zegt Jeroen Vermeer namens de organisatie. Hij vertelt verder dat Thoma Post Makelaars zich voor een aantal jaren als sponsor aan het evenement heeft verbonden.

Het podium komt opnieuw aan de zijde van de kerk te staan. Net als tijdens de eerste editie van het feest wordt het een laag en niet te groot podium waardoor er nadrukkelijk contact tussen artiesten en publiek kan ontstaan. De muziek komt van de band New Vintage en Mr. and Mary XL. Dat laatste is een nieuw muzikaal project van de (Lochemse) zangeres van New Vintage, Marin Krabbenborg.

Info

Het Zomerfeest begint om 15.00 uur en loopt door tot in de avond.
Meer informatie via de Facebookpagina van de organisatie.