Geen kandidaten uit gemeente Lochem op kieslijst Tweede Kamer

0
De kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 mei is bij de inwoners van de gemeente Lochem op de deurmat gevallen. Zoeken naar kandidaten uit de eigen gemeente is vergeefse moeite. Die zijn er niet. Ook kandidaten uit buurgemeenten zijn er nauwelijks.

Lijst
Het is een flinke lijst geworden met 27 partijen in kieskring 7 (Arnhem). Er valt wat te kiezen dus. Maar niet als je graag iemand op iemand zou stemmen van dichtbij. Vooral de Achterhoek komt we weer bekaaid vanaf. Wel zijn er wat meer kandidaten uit Twente te vinden.

Hof van Twente
Als het gaat om mensen op verkiesbare plaatsen en uit buurgemeenten van Lochem, kom je niet veel verder dan Han ten Broeke uit Hof van Twente, die bij de VVD op een zekere negende plek staat. Voor de rest is het huilen met de pet op. Keklik Yücel uit Deventer staat bij de PvdA op nummer 16 en dat is zoals de peilingenvlag er nu bij hangt niet hoog genoeg.

Rijssen-Holten
De ChristenUnie en SGP hebben beide een kandidaat uit de gemeente Rijssen-Holten op de lijst staan maar ook die maken nauwelijks een kans. Bij de ChristenUnie staat Bert Tijhof op nummer 13 en bij de SGP vinden we Ewart Bosma op plek 17.

Warnsveld
Bij de SP vinden we twee leden uit één familie op de lijst uit Warnsveld en Zutphen. Ook zij staan op een niet verkiesbare plaats. Nils Müller uit Warnsveld staat op 39 en zijn zus Ellis op plaats 46. Beiden zijn lid van de gemeenteraad van Zutphen voor de SP.

Wethouder
Ook de Zutphense wethouder Annelies de Jonge staat op de lijst. Bij de PvdA kreeg ze plek 76 toebedeeld. Dus als de PvdA, geheel tegen de verwachtingen in, de absolute meerderheid haalt is Zutphen een wethouder armer.

Landelijk doen overigens 28 partijen mee aan de verkiezingen. De Vrije Democratische Partij (VDP, lijst 28) doet echter maar mee in twee kieskringen en ontbreekt op onze lijst.

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op de website van de gemeente Lochem.