Gare du Nord topper op ‘Jazz in Lochem’ bij Hof van Gelre

0

muziek-icon-2LOCHEM – De Nederlands/Belgische band Gare du Nord is de topper tijdens ‘Jazz in Lochem 2016’ in hotel ‘t Hof van Gelre, van 11 tot en met 13 november. Het hotel biedt een aantal arrangementen waardoor de muziek kan worden gecombineerd met eten en/of overnachtingen.

Gare du Nord (foto: PR)
Gare du Nord (foto: PR)

Vrijdag
Op vrijdag 11 november start het festival met het duo Anae, Gare du Nord en het Kama Quintet. De laatste is een quintet rond de Duitse saxofoniste/klarinettiste Katharina Maschmeyer met in gelederen de bekende Nederlandse percussionist Nippy Noya. De muziek is te omschrijven als groove met invloeden uit moderne jazz, funk en rock.

Bezetting
Gare du Nord is een zes-koppige band die is ontstaan als een project van Ferdi Lancee (Doc), pseudoniem van Ferdy Dousenbach en Barend Fransen (Inca). De laatste is nog producer van de band.  De bezetting Dorona Alberti (zang), Aron Raams (gitaar), Guus Bakker (basgitaar), Ferry Lagendijk (toetsen), Floris van der Vlugt (saxofoon) en Marc Schenk (drums). Gare du Nord maakte de muziek bij vroegere reclamespots van Grolsch.

Zaterdag
Op zaterdag 12 november zijn er optredens te horen en te zien van Noah Schäfer, het Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio en Diona Fox & het Raggdolls.

Op zondag is er een brunchconcert met Triolence.

Alle arrangementen en toegangsprijzen zijn te vinden op de website van ‘t Hof van Gelre