FrieslandCampina concentreert boterproductie in Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: Freepik.om)

LOCHEM – FrieslandCampina wil de boterproductie in Lochem concentreren. Dit gaat ten koste van een productielocatie in Den Bosch. In Lochem staat een uitbreiding op stapel zo meldt het concern op de eigen website. Ook levert de concentratie naar schatting 27 nieuwe arbeidsplaatsen op. Het streven is om de productie te verduurzamen, zodat de CO2-uitstoot sterk wordt verminderd.

Het besluit is een direct gevolg van de stijgende vraag naar roomproducten voor de voedingsindustrie. Daardoor is minder room beschikbaar voor productie van boter. Er is een overcapaciteit ontstaan. Door in Lochem de productie van boterolie en -poeder met de productie van boter te combineren, kan efficiënter worden geproduceerd.

Verbouwing

Voor de medewerkers in Den Bosch is het slecht nieuws. FrieslandCampina is daar al decennialang aanwezig. Het bedrijf belooft het personeel in Den Bosch te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan, binnen of buiten FrieslandCampina. De vestiging sluit medio 2025. De verbouwing van de productievestiging in Lochem gaat ongeveer twee jaar duren.