‘Formatie Lochem ontwikkelt zich positief’

0
Zo dicht bij elkaar zien we de gemeenteraad van Lochem even niet. Deze foto is van vlak na de verkiezingen. Omdat drie raadsleden wethouder zijn geworden is de samenstelling nu iets anders. (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De coalitiebesprekingen in Lochem ontwikkelen zich positief. Dat zegt formateur Jan Bart Wilschut. Hij doet hoe dan ook volgende maandag (23/4) tussentijds verslag maar het is niet uitgesloten dat er dan al ‘witte rook’ is. Gemeentebelangen (GB), GroenLinks en VVD zijn de onderhandelingspartners.

,,Er worden goede gesprekken gevoerd. Dat gaat nog even door. Er liggen nog een aantal punten op tafel”, aldus Wilschut. Wat die bespreekpunten zijn wil hij in dit stadium niet kwijt. De drie partijen praten sinds 6 april met elkaar. Toen werd bekend dat het CDA – dat aanvankelijk ook meepraatte – onvrijwillig het veld moest ruimen.

De formateur komt maandag aan woord tijdens de Politieke Avond die dan staat gepland. Na de reguliere raadsvergadering zal Wilschut een toelichting geven. De verwachting is dat dit rond 21.30 uur het geval zal zijn. De bijeenkomst is openbaar.

Zowel de raadsvergadering als de aansluitende woorden van de formateur zijn ook rechtstreeks te volgen via de live-stream die bereikbaar is via DEZE LINK